Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

Прокуратура під час перевірки Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні виявила порушення

Прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

На території Франківського району міста Львова функціонує КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» в якій за рішеннями судів щодо осіб, які вчинили суспільно небезпечні діяння застосовуються примусові заходи медичного характеру у виді поміщення до психіатричного закладу із звичайним наглядом для жінок та чоловік.

Водночас, з лютого 2023 року у вищевказаному медичному закладі розпочали функціонувати відділення в яких застосовуються примусові заходи медичного характеру у виді поміщення до психіатричного закладу із посиленим та суворим наглядом для жінок та чоловіків.

Відповідно, Франківською окружною прокуратурою міста Львова проведено перевірку в даному медичному закладі щодо дотримання конституційних прав і свобод вище вказаної категорії пацієнтів та належних умов їх перебування.

За результатами перевірки встановлено ряд порушень, зокрема – недотримання площі в палатах з розрахунку на особу, відсутність систем сигналізації на вікнах та дверях відділень, пошкодження паркану у дворику для прогулянок пацієнтів в одному з відділень лікарні, що позбавляє можливості останніх перебувати на свіжому повітрі, відсутність стаціонарних постів охорони із системою контролювання доступу на вході на територію лікарні, а також ряд інших порушень законодавства.

Внаслідок чого, прокурорами внесено документ прокурорського реагування, яким зобов’язано психіатричний заклад усунути виявлені порушення під час перевірки.

 

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 226