Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

8000 доларів США за безперешкодний перетин кордону – у Львові судитимуть організаторів

Львівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох осіб за фактами організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що львів’янин разом із мешканцем Волині організували схему незаконного перетину кордону військовослужбовцями. За 8 000 доларів США вони обіцяли доїзд до кордону і безперешкодний перетин прикордонного контролю.

Для цього обвинувачені підвозили призовника до прикордонного пункту пропуску у сусідній області. Там вони підсаджували свого «клієнта» в автомобіль до волонтерів, які їдуть за кордон.

Коли авто заїжджало паспортний контроль, відповідні відомості про перетин призовником кордону у систему прикордонного контролю «Гарт» не вносились. Завдяки цьому останній безперешкодно перетинав кордон.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 867