Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

На Стрийщині водій без прав та на підпитку наїхав на групу підлітків – справу скерували до суду

 

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 36-річного місцевого мешканця за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, їхав за кермом легкового авто по дорозі, в напрямку одного із сіл Стрийського району. Чоловік не впорався з керуванням і наїхав на групу підлітків, які йшли узбіччям. Внаслідок наїзду 17-річна дівчина отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження і була доправлена до лікарні.

Додатково встановлено, що чоловік раніше вже притягувався до відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння і був позбавлений права керувати автомобілем на 1 рік. На момент вчинення аварії ще діяла заборона керувати транспортним засобом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Стрийського районного Управління поліції у Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 269