Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2023

Наркобізнес із доходом у 8 млн грн щомісяця – у Львові викрито організовану злочинну групу, яка займалась збутом кокаїну

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи за фактами незаконного зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Тернопільщини налагодили розгалужену мережу розповсюдження кокаїну на території Львівської області.

Вони привозили наркотики до Львівської області, де передавали співорганізатору, який відповідав за збут. За фасування та безпосередньо збут – відповідали два місцеві мешканці.

За товар встановили фіксовану ціну - 100 доларів США за один грам.

За попередніми оцінками, така діяльність приносила їм щомісяця орієнтовно 8 млн грн.

Під час проведення низки одночасних санкціонованих обшуків за адресами їх проживання правоохоронці вилучили наркотики, мобільні телефони, банківські картки, готівкових коштів та інші речові докази.

Вартість вилучених наркотичних засобів на «чорному ринку» становить понад 1 млн грн.

Чотирьох учасників організованої злочинної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1288