Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Незаконно відчужив землі фірмі, яка належить підсанкційні особі, дружині лідера забороненої «ОПЗЖ» – на лаві підсудних експосадовець Держгеокадастру

Прокурорами Стрийської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного із районних відділів земельних ресурсів Львівської області  за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовець видав та підписав підроблені документи, на основі яких було незаконно видано державні акти права власності на п’ять земельних ділянок. Мова йде про земельні ділянки, що знаходяться у Славській ОТГ (Львівська область).

В подальшому право власності на вказані земельні ділянки набула фірма, кінцевим бенефіціаром якої є дружина лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ». Вона внесена РНБО України у список осіб, стосовно яких застосовані обмежувальні санкції.

Таким чином з державної власності незаконно вибули п’ять земельних ділянок. Минулого року суд наклав арешт на три земельні ділянки.

Цього року за клопотанням прокурора, на ще дві ділянки вартістю 17,5 млн грн накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №3 Стрийського РУП, за оперативного супроводу Стрийського РВ УСБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 881