Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

У Львові судитимуть дев’ятьох членів організованої групи – обвинувачуються у незаконній порубці лісу на майже 4 млн грн

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти стосовно дев’ятьох учасників організованої групи за фактами незаконної порубки лісу (ч. 4 ст. 246 КК України), а шістьом посадовим особам лісництва також за фактами перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Розслідуванням встановлено, що лісничий разом із місцевим підприємцем організували злочинну групу. Їх познайомив спільний знайомий – колишній член громадської ради Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Посадовець облуправління достовірно знав, що один хоче підзаробити на нелегальному продажі деревини, а інший міг йому у цьому «допомогти».

Взамін за це він отримував проценти від реалізації. До групи також залучили помічника лісничого, чотирьох майстрів лісу та місцевого мешканця, який був водієм.

З листопада 2022 року група здійснювала незаконну порубку дерев на території одного із лісництв ДП «Львівське лісове господарство». Після чого зрубану деревину нелегально продавали на території України.

Безперешкодну порубку деревини та її вивіз з лісу забезпечували посадові особи лісництва. За її реалізацію відповідав підприємець.

Такими діями державі було завдано збитків на понад 3,8 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі теруправління ДБР у м. Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 924