Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2023

На Львівській митниці викрито чергову схему одержання хабарів

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру в.о начальника одного із відділів та двом інспекторам митного поста «Краківець» Львівської митниці, а також мешканцю Львівщини за фактами одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовці разом із місцевим мешканцем налагодили схему одержання хабарів.

Чоловіки встановили так звану «таксу» та отримували неправомірну вигоду від громадян, які ввозили товари широкого вжитку на територію України. За ці гроші підозрювані обіцяли не створювати штучних перешкод при перетині кордону.

Хабарі посадовці приносили на зберігання своєму спільнику – цивільній особі, яка не працює на митниці. Останній завжди перебував біля своїх спільників та завідував всією так званою «касою».

Задокументовано неодноразове одержання фігурантами неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тривання під вартою, а також відсторонення службовців від займаних посад.

 

Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР у місті Львові, за сприяння працівників ВБ митниці.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1035