Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Заволодіння бюджетними коштами під час реставрації університету – на лаві підсудних підрядник

Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактами незаконного заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що між очолюваною обвинуваченим фірмою та Львівським національним університетом ім. І.Франка було укладено договори на реставрація головного корпусу університету.

В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами, фігурант видав завідомо неправдиві офіційні документи. У них він вказав значно завищені об’єми виконаних робіт, які фактично виконані не були.

Відповідну документацію подав для оплати замовнику.

Таким чином, останньому було безпідставно необґрунтовано виплачено з державного бюджету понад 700 000 грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції № 1 Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1328