Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2023

Капітальний ремонт укриття на Золочівщині – місцевого підприємця судитимуть за незаконне заволодіння бюджетними коштами

Прокурори Золочівської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого підприємця за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що восени минулого року одна із міських рад Золочівщини уклала договір підряду з обвинуваченим. За умовами договору останній мав провести капітальний ремонт приміщення захисного укриття в одному з адміністративних будинків району. Мова йде про укриття загальною площею понад 250 кв. м., що знаходиться в одному із сіл Золочівщини.

В подальшому, фігурант видав та подав для оплати завідомо неправдиві офіційні документи, у яких зазначив недостовірну інформацію щодо обсягів та вартості робіт. 

Таким чином, останньому було безпідставно необґрунтовано виплачено з місцевого бюджету близько 120 тис грн. за роботи, які фактично виконані не були.

За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування збитків, на майно обвинуваченого накладено арешт та заявлено цивільний позов. Також, до чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу Золочівського РВ УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1070