Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Самовільне будівництво відпочинкового комплексу на березі - прокуратура вимагає повернути державі землі водного фонду

Прокурори Львівської обласної прокуратури подали позов у суд до фізичної особи про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення будинків відпочинку, розірвання договору оренди та повернення землі.
 
Встановлено, що фізична особа є орендарем земельної ділянки, яка призначена для риборозведення, площею майже 16 га. Спірна ділянка знаходиться на території Сокальської територіальної громади і відноситься до категорії земель водного фонду, де будівництво споруд заборонено.
 
Однак, на вказаній ділянці орендар розпочав самовільне будівництво будинків для відпочинку з терасами. І з метою узаконити ці самобуди звернувся з позовом до районного суду про визнання права власності.
 
Проте, вивчивши законність вищевказаного рішення районного суду, прокуратурою подано апеляційну скаргу і судом скасовано таке, як незаконне.
 
Крім цього, триває судовий розгляд, щоб усунути всі порушення закону, щодо звільнення самовільно зайнятої ділянки шляхом знесення будинків відпочинку та повернення землі громаді.
 
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 331