Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

В обласній прокуратурі відбулась робоча зустріч з членом міжнародної групи з розслідування воєнних злочинів в Україні

До Львівської обласної прокуратури з ознайомчим візитом завітав Клаус Хоффман – німецький прокурор, який є членом міжнародної групи з розслідування воєнних злочинів в Україні. Наразі він також очолює один із  відділів прокуратури Фрайбурга (Німеччина).

На зустрічі Клаус Хоффман поділився досвідом, отриманим під час діяльності в Міжнародному трибуналі для судового переслідування осіб, відповідальних за порушення міжнародного гуманітарного права, здійснених на території колишньої Югославії.

Також обговорили проблемні питання, що виникають під час розслідування, фіксації, збирання та зберігання доказів воєнних злочинів.

 Зокрема говорили про особливості проведення експертиз, допитів потерпілих і свідків, а також необхідність створення систем та ресурсів, які б дозволили акумулювати відповідну базу вже проведених процесуальних дій тощо.

Керівник обласної прокуратури Геннадій Демченко подякував іноземному колезі за непохитну підтримку в протистоянні російській агресії, висловивши також сподівання щодо подальшої співпраці прокурорів міст-побратимів Львова та Фрайбурга.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1314