Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

6 500 доларів США за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними – викрито мешканця Львівщини

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 52-річному чоловіку за фактом організації незаконного переправлення особи призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний налагодив схему нелегального перетину кордону особами, що підлягають мобілізації, на підставі внесення щодо них відомостей до системи «Шлях», як водіїв-волонтерів, що дають право виїхати з України в умовах воєнного стану. Свої послуги фігурант оцінив у 6500 доларів США з особи.
 
Його затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання ним частини коштів у сумі 3 000 доларів США.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 353