Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Прокуратура через суд повернула громаді Львова приміщення у центрі міста

Рішенням суду задоволено позов Франківської окружної прокуратури міста Львова до фізичної особи про витребування з приватної власності об’єкта нерухомого майна.
 
Прокурори в суді довели, що фізична особа неправомірно заволоділа нежитловими приміщеннями у центральній частині міста Львова.
 
Встановлено, що відповідачка на підставі договору дарування отримала у власність квартиру разом з коморою в підвалі у багатоквартирному будинку .
 
Згодом вона викупила ще одне підвальне приміщення на підставі договору купівлі-продажу. Також отримала ще три нежитлові приміщення за рішенням районної адміністрації в користування.
 
Після чого звернулась до комунального підприємства щоб об’єднати квартиру, яка є у її власності, з нежитловими підвальними приміщеннями, які надані їй в користування - в одне приміщення.
 
На підставі цього запиту, був виданий висновок, що технічно можливо об’єднати квартиру з нежитловими підвальними приміщеннями по фактичному користуванні загальною площею 192,1 кв м. Проте, документів на решту приміщень у відповідачки не було, оскільки вона викупила лише частину спірних приміщень.
 
Однак на підставі висновку, яке надало комунальне підприємство, вона звернулась до державного реєстратора, який зареєстрував право приватної власності на підвальні приміщення, які відповідачці фактично не належать.
 
Внаслідок таких дій вона незаконно заволоділа рештою підвальних приміщень у будинку, оціночна вартість яких становить понад 20 млн грн.
 
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 390