Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2023

Розбійний напад та вбивство літньої жінки – у Дрогобичі суд виніс вирок чоловіку та його спільниці

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури визнано винними 28-річного чоловіка в умисному вбивстві з корисливих мотивів та розбої (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України), а його 29- річну спільницю – у розбої (ч. 3 ст. 187 КК України).
 
Чоловіка засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна, спільницю -  до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурори в суді довели, що у січні 2022 року в одному із міст Дрогобицького району засуджені приїхали продавати мед.
 
Чоловік та жінка під приводом продажу свого товару прийшли до помешкання, де проживала самотня 80-річна жінка.
 
Поки фігурант відвертав увагу пенсіонерки, 29-річна обвинувачена проникла у будинок потерпілої і обшукувала його. Однак, власниця будинку почула шурхіт в кімнаті і зрозуміла, що її намагаються обікрасти, та почала кликати на допомогу. В цей момент, обвинувачений напав на стареньку, вдарив кулаком кілька раз по обличчі та заштовхав її в кімнату.
 
Чоловік зв’язав руки пенсіонерці, а щоб вона не кричала, засунув її в рот рушник, який зав’язав вузлом. Спільниця в цей момент крала гроші і всі цінні речі пенсіонерки та покинула будинок.
 
Однак, на цьому 28-річний обвинувачений не зупинився і обмотав светр довкола шиї потерпілої, так, щоб перекрити доступ повітря до дихальних шляхів і як наслідок спричинив удушення та продовжив пошук цінних речей померлої.
 
З награбованим на загальну суму понад 24 000 грн спільники покинули місце вчинення злочину.
 
Місцеву мешканку через два дні  родичі знайшли мертвою.
 
До набрання вироком законної сили засуджені знаходяться під вартою.
 
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 365