Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Крадіжки, розбій та вбивство пенсіонера – на Львівщині суд виніс вирок чоловіку

За публічного обвинувачення прокурорів Золочівської окружної прокуратури раніше судимого 36-річного мешканця Чернівецької області засуджено за умисне вбивство з корисливих мотивів, крадіжки та розбій (п. 6 ч. 2 ст.115, ч. 2 ст. 15 - ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 187 КК України ).

Йому призначено покарання у виді 12 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Прокурори в суді довели, що у березні 2021 року обвинувачений приїхав до знайомої в гості в одне із сіл Золочівського району.

Однак, жінки не було вдома і чоловік вернувся на вокзал. По дорозі він заїхав в одне із сусідніх сіл, де вчинив дві крадіжки. Засуджений проник у дачні будинки місцевих мешканців, викрав цінні речі та втік з награбованим.

На цьому фігурант не зупинився і за декілька днів знову повернувся в село, де проживала його знайома. Пізньої ночі він проник через вікно в будинок самотнього 75-річного чоловіка. Пенсіонер, почув шум на кухні та прийшов з металевою кочергою перевірити, що сталось.

Обвинувачений відібрав у потерпілого кочергу та штовхнув на землю, після чого наніс численні удари коцюбою по голові та тілу потерпілого, при цьому вимагаючи у нього гроші та цінності.

Коли дідусь лежав на підлозі ледь притомний, стікаючи кров’ю, чоловік обшукав помешкання, забрав все цінне та покинув господарство. Місцевого мешканця на наступний ранок знайшли вже мертвим.

Вийшовши з будинку пенсіонера, засуджений одразу пробрався, вибивши вікно, у сусідній будинок, однак нічого цінного не знайшов і втік з місця події.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 770