Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Незаконна рубка дерев зі збитками близько на 2,2 млн грн – підозрюються колишні керівники лісових господарств на Львівщині

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру колишньому директору державного підприємства лісового господарства за фактом перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, підозрюваний впродовж 2020 року в супереч вимогам законодавства підписав та видав 5 лісорубних квитків на проведення рубок на території природно-заповідного фонду.

Внаслідок чого на території одного із природничих парків незаконно проводилась рубка дерев.

Такими діями державі було завдано понад 2 млн грн збитків.

Крім цього, викрито та повідомлено про підозру ще одному колишньому директору державного підприємства лісового господарства за фактом перевищення службових повноважень (ч.1 ст. 365 КК України).

За даними слідства, фігурант за аналогічною схемою, всупереч законодавству, видав та підписав лісорубний квиток на проведення рубки дерев.

Мова йде про те, що на території одного із природничих парків Львівщини використовувались лісові ресурси без правовстановлюючих на те документів.

Внаслідок чого, шкода завдана державі становить близько 180 тис грн.

Слідчі дії тривають, призначено ряд експертиз.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно для відшкодування заподіяної шкоди.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 896