Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2023

Мешканця Львова судитимуть за публічне використання та поширення символіки комуністичного режиму

Галицька окружна прокуратура міста Львова скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Львова за фактами поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).
Слідством встановлено, що уродженець Білорусії, який протягом тривалого часу проживає у Львові та є громадянином України вів публічну сторінку у  забороненій соціальній мережі «Одноклассники». Там він  поширював дописи, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділення відділу поліції №1 Львівського управління поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 749