Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2013

На Львівщині чиновника затримали за здирництво грошей з виховательки сиріт

     На Львівщині сільський голова вирішив скоротити державні надходження до дитячого будинку сімейного типу. Він примусив жінку-виховательку сплачувати хабарі, дошкуляючи різноманітними перевірками, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
 
     У Наталії Ребро 10 дітей. З них 3 рідних, а решта – прибрані. Щомісяця жінка отримує від держави близько 20 тис. грн допомоги на виховання діток. Як вона каже, сільський голова вирішив, що це забагато, і примусив її грошима ділитися.
 
     Спочатку нібито погрожував закрити дитбудинок сімейного типу та надсилав усілякі перевірки, а потім сказав прямо. "Дай, каже, тищонку, ти ж получаєш такі великі гроші на дітей. Я кажу: як, раз? Він каже: ні, в місяць", - розповіла мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу Наталія Ребро.
 
     Спочатку жінка не погодилася віддавати дитячі гроші. Утім, щоразу, коли їй доводилося йти до сільради, щоб отримати довідку про склад сім'ї, голова знову нагадував їй про винагороду. Мовляв, не отримаєш довідку, доки не даси гроші.
 
     Терпець Наталії увірвався, коли сільський голова вже остаточно знахабнів.
 
     "Він прийшов п'яний, дебоширив, простягав до мене руки, лапав мене. Ми не могли вигнати його звідси більше 3-х годин, а діти на всьо то дивилися", - скаржиться жінка.
 
     Після цього вона написала заяву до міліції. Там відкрили кримінальне провадження за хуліганство.
 
   "Звернулась одна з громадянок села Верин Миколаївського району про хуліганський вчинок сільського голови. На місці працювала слідчо-оперативна група, відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань", - доповів керівник слідчого відділення Миколаївського РВМ Василь Яськів.
 
     Також жінка звернулася до прокуратури із заявою про вимагання хабара. Після цього сільського голову взяли на "гарячому" просто на його робочому місці.
 
     "Після отримання вказаних коштів, усвідомивши, що його злочинні дії виявлені правоохоронними органами, він викинув кошти в суміжнє приміщення і під час огляду місця події вказав їхнє місцеперебування, після чого кошти були вилучені правоохоронними органами", - повідомив керівник управління нагляду прокуратури Львівської області Святослав Лаганяк.
 
     Разом із тим селяни не ймуть віри в хабарництво свого провідника. Люди кажуть, що той, по-перше, є порядною людиною, а по-друге, має достатньо прибутків, аби не вимагати настільки "дрібні" гроші з жінки.
 
     До виховательки, кажуть у селі, голова мав претензії щодо справедливості розподілу жінкою отриманих на дітей грошей. Люди підозрюють, що через це чиновника й підставили.
 
     Суд обрав сільському очільнику запобіжний захід – домашній арешт. Якщо його вину доведуть, голові села Верин доведеться сидіти за ґратами щонайменше 5 років.
 
Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

31 липня 2013р.
 

кількість переглядів: 75801