Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2013

Антимонополіста взяли під варту після оголошення вироку

автор ОМАР УЗАРАШВІЛІ
 
    Колишній заступник голови Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Віктор Савчук зайшов у зал Апеляційного суду Львівської області у супроводі рідних. Вивів його зі суду конвой. До рідної оселі чиновник зможе повернутися лише через п’ять років.
 
   Заступника голови Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Віктора Савчука співробітники СБУ затримали 16 лютого минулого року “на гарячому” під час отримання хабара. В Антимонопольному комітеті цей чиновник координував сферу державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції. Після перевірки діяльності одного підприємця Савчук почав погрожувати йому застосуванням штрафних санкцій за недобросовісну конкуренцію. Штрафи, які волею Савчука могли накласти на підприємця, мог-ли сягати п’яти відсотків від річного прибутку. За 5 тисяч гривень Віктор Савчук брався зменшити штрафні санкції до мінімуму. Його затримали під час отримання відкупного.
 
   Поки йшло слідство, Савчук перебував під ареш-том. Коли справу передали до суду, його адвокати домоглися зміни запобіжного заходу на підписку про невиїзд. Це дало змогу звинуваченому сподіватися на умовне покарання. Та цього разу, незважаючи на незначну суму хабара, судді Апеляційного суду Львівської області гуманізму не виявили. Вироком суду, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, Віктора Савчука засудили до п’яти років позбавлення волі. Після оголошення вироку його взяли під варту у залі суду.
 
   Колишнього заступника голови територіального відділення Антимонопольного комітету суд також позбавив 7 рангу 4 категорії державного службовця. У нього конфіскували майно, вартість якого експерти оцінили у суму понад 100 тисяч гривень.
 
«Високий замок» 9 вересня 2013 року
 
http://www.wz.lviv.ua/news/

кількість переглядів: 1682