Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2013

У Львові засудили керівництво однієї зі шкіл за розтрату грошей

      Сихівський районний суд розглянув кримінальну справу, порушену прокуратурою міста Львова, стосовно директора, двох його заступників та бухгалтера спеціалізованої школи №93, через злочинні дії яких розтрачено понад 200 тис. грн бюджетних коштів.

 
      Посадовці упродовж 2001-2012 років підробляли документи щодо обліку робочого часу працівників школи, повідомляє прес-служба прокуратури міста Львова.
 
     «На їх підставі нараховувалась заробітна плата чотирьом особам – прибиральникам та учителю, які насправді у той час не працювали і жодних робіт в освітньому закладі не виконували. Отримані таким чином кошти на загальну суму понад 200 тис. грн привласнили директор, одна із його заступниць та бухгалтер», – йдеться у повідомленні.
 
     Дії директора закладу прокуратурою кваліфіковано за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення майна, зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).
 
     Водночас, двох його згаданих спільників обвинувачено за ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України.
 
     Відтак, 14 жовтня суд ухвалив вирок, яким заступниці та бухгалтеру призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на 1 рік 6 місяців, зі штрафом та встановленням іспитового строку – два роки.
 
     Ще одного заступника директора установи, який підписав низку підроблених документів та обвинувачувався за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення), також визнано винним та накладено штраф.
 
     У сі троє осіб у суді визнали свою вину у скоєному.
 
      Вказаний вирок уже вступив у законну силу.
 
      Водночас, матеріали кримінальної справи стосовно директора цієї освітньої установи виділено в окреме провадження, судовий розгляд якого триває.
   zik.ua

кількість переглядів: 2354