Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2014

У Львові представили нового прокурора Львівщини Романа Федика. Фото

Романа Федика, який до цього очолював прокуратуру Дніпропетровщини. На представленні було присутнє керівництво Львівщини та міський голова Львова. Представив нового прокурора заступник Генпрокурора Олег Бачун, який у липні представляв попередника Романа Федика – Миколу Гошовського. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
 
Заступник Генпрокурора Олег Бачун сказав: «Я знову приїхав до вас через 5 місяців. Не хочеться, щоб це сприймалося як система».
 
Він розхвалював нового прокурора і пояснив, що попередній прокурор теж був «чесним та порядним», але попав під дію закону про люстрацію
 
Олег Бачун заявив, що Генпрокуратура «відноситься до Львівщини особливо», тому сюди не може прийти людина, яка «десь у своїх діях відходила від принципів честі, гідності, дотримання закону чи налаштована не патріотично»
 
Нового прокурора він назвав порядним і наголосив, що Роман Федик – галичанин, адже народився у Пустомитах, навчався в ЛНУ ім. Івана Франка і працював прокурором Пустомит.
 
«У мене є написаний текст і цифри, але присутні журналісти скажуть, що це ж я розказував у цьому залі п’ять місяців тому», - сказав Бачун.
 
Він наголосив, що на попередньому місці праці Роман Федик особисто відчув, що таке боротьба олігархічних кланів. Мовляв, завдяки його зусиллям не відбулося багато рейдерських захоплень та інших злочинів.
 
«Я думаю, що з ним буде комфортно працювати. Він людина порядна і дотримується законів», - сказав Олег Бачун.
 
Після цього він зачитав наказ від 23 грудня про призначення Романа Федика на подсаду прокурора Львівщини терміном на 5 років.
 
Він привітав нового прокурора: «Бажаю, щоб цей термін в п’ять років ви відбули від початку і до кінця».
 
Нагадаємо, що попереднього прокурора Миколу Гошовського теж було призначали на п’ять років. На посаді він пропрацював п’ять місяців і був звільнений у зв’язку з дією закону «Про очищення влади».
 
Нового прокурора привітав т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, а голова Львівської облради Петро Колодій побажав Роману Федику, щоб «термін наказу не змінився».
 
Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що, незважаючи на часте використання слова «честь», рівень довіри до прокуратури дуже низький.
 
Він побажав Роману Федику та іншим прокурорам, щоб вони, приймаючи рішення, пам’ятали про 20 Героїв Львівщзини, які загинули на Майдані і про 130 Героїв, які загинули в зоні АТО.
 
Роман Федик пообіцяв відновити довіру людей до органів прокуратури.
 
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
 
 

кількість переглядів: 4083