Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2015

Скандальне будівництво в центрі Львова визнали незаконним (ВІДЕО)

Будівництво торгово-розважального центру в історичному ареалі Львова на площі Галицькій знову визнали незаконним. Цього разу Господарський суд постановив розірвати оренду і віддати землю громаді. Мешканці це вважають своєю черговою перемогою. Та чи здасться забудовник?
 
Ірина Тадеївна в цьому будинку на проспекті Шевченка мешкає все своє життя. Каже, після того, як по сусідству почалися масштабні будівельні роботи — стіни тріщать і розходяться майже на очах.
 
«Ми не можемо ремонту зробити. Підлога розійшлася. Він каже, що то старий будинок. Той будинок має 100 років і він би ще 100 років стояв. Нащо було вивозити землю, яка тримала будинок наш? Він все зруйнував», — розповідає мешканка проспекту Шевченка Ірина Смаль.
 
Він — це забудовники ТзОВ «Кіносвіт», який на місці кінотеатру заповзявся звести торгово-розважальний центр. Два з половиною роки мешканці вже воюють в межах закону.
 
Архбудінспекція вже видала припис припинити будівництво. Його оскаржують. Також міськрада разом з прокуратурою вимагають розірвання угоди з орендарем, бо територію надавали для обслуговування існуючих споруд, а не для будівництва хмарочоса.
 
«В даному випадку була перевірка контролюючих органів, яка встановила, що як такої реконструкції нема, приміщення зруйновано і фактично на його місці ведеться нове будівництво», — розповідає начальник управління представництва із захисту інтересів громадян обласної прокуратури Олександр Воронін.
 
Якщо ж упродовж 10 днів забудовник не оскаржить рішення суду, то договір оренди таки буде розірвано і ця ділянка перейде у власність громади міста. Втім, ставити крапку у цій справі ще зарано.
 
«Ну, це смішно. Це неправомірне рішення. Там порушення законності. Будемо оскаржувати», — каже директор з будівництва ТзОВ «Кіносвіт» Костянтин Кіндрат.
 
Натомість мешканці не здаються. Бо певні, що правда на їхньому боці. Забудовник же наполягає: за парканом — приватна власність.
 
 21 квітня 2015
 
ZAXID. NET
 
 

кількість переглядів: 2871