Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2015

На Львівщині судитимуть екс-голову сільської ради за земельні афери

Прокуратурою Львівської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього голови однієї із сільських рад Сколівського району за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки).
 
 
Досудовим розслідуванням з'ясовано, що посадовець підписав витяги з рішень сесії сільської ради, в яких зазначалися завищені площі земельних ділянок, що підлягали передачі у приватну власність. Надалі голова органу місцевого самоврядування також підписав видані на підставі цих витягів державні акти на право власності на зазначені території. Внаслідок таких дій з комунальної власності на користь фізичних осіб незаконно вилучено 5 земельних ділянок загальною площею 1,89 г вартістю майже 2 млн грн.
 
За вчинення вказаного злочину законодавством передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років. У ході досудового розслідування на незаконно надані землі накладено арешт. Також триває розслідування за фактом підробки витягів із рішень сесії сільської ради щодо передачі вказаних територій у власність.
 
 

кількість переглядів: 2034