Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2015

СІЗО плюс 47-тисячна застава.Прокуратура Львівщини буде оскаржувати запобіжний захід для мера Сколе Володимира Москаля, бо вважає занадто м’яким.

 
Галицький районний суд Львова ухвалив міру запобіжного заходу для міського голови Сколе Володимира Москаля, якого підозрюють в отриманні хабара — тримання під вартою та 47 тисяч гривень застави. Про це повідомили “ВЗ” у департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.
 
Нагадаємо, 10 серпня, на хабарі у 18 тисяч гривень затримано міського голову Сколе та юрисконсульта міськради. Посадовці вимагали від місцевого підприємця “подяку” за перемогу в конкурсі передачі в оренду комунального майна, зменшення орендної плати. “Порушників затримали під час виходу з приміщення міської ради та вилучили вже розподілені між всіма посадовцями гроші. Зокрема, у міського голови вилучено 9 тисяч гривень, у юрисконсульта 7 тисяч, у секретаря міськради – 2 тисячі,— йдеться у повідомленні департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України.— Слідче управлінням ГУ МВС України у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Порушникам “світить” позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна”.
 
Як пояснила “ВЗ” прес-секретар прокуратури Львівської області Мар’яна Гайовська, наразі суд не обрав міру запобіжного заходу для юрисконсульта Сколівської міськради, оскільки чиновник перебуває в лікарні. Це буде зроблено після того, як юрисконсульт піде на поправку і випишеться з медзакладу.
 
За її словами, прокуратура буде оскаржувати ухвалу Галицького районного суду Львова щодо запобіжного заходу для міського голови Сколе. Готується апеляція.
 
“Прокуратура клопотала про застосування до підозрюваного іншого запобіжного заходу — тримання під вартою із альтернативою сплати заставу у сумі 500 тисяч гривень,— продовжує Мар’яна Гайовська.— Також ініціювала питання про відсторонення мера від посади”.
Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/news/138043-sizo-plius-47-tysiachna-zastava
 
  • 13.08.2015, 20:41,
  • Автор Марія Доротич
 

кількість переглядів: 2299