Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2015

Львів першим протестував охочих працювати у новій прокуратурі

У Львові закінчився перший етап конкурсу на посади у місцеві прокуратури. Кандидати із семи областей вже знають свої результати та чекають допоки ГПУ сформує рейтингові списки. У Києві, Дніпропетровську, Одесі та Харкові іспити ще тривають.
 
Потенційні працівники реформованої прокуратури складали тести на знання законодавчої бази. Лише у Львові на конкурс зголосилося понад дві тисячі людей. З них близько третини ніколи не працювали в органах прокуратури.
 
Дійсні працівники прокуратури складали іспити в одному із корпусів «Львівської Політехніки». Тестування відбувалось на комп'ютерах, за його перебігом стежили представники ГПУ та громадських організацій. Загалом, їх було близько півтори тисячі осіб, розповіла ZAXID.NET представник управління реформ Генпрокуратури України Світлана Познякова.
 
Паралельно іспити здавали і люди, які не працювали в органах прокуратури. Їх на знання законодавства перевіряли в іншому кінці міста – в приміщенні Львівського інституту банківської справи на проспекті Чорновола. За словами прокурора відділу департаменту реформ Генпрокуратури України Тимофія Гаркушина, їх на участь в конкурсі зголосилось близько 700.
 
Та шанси у всіх рівні. Хто потрапить в наступний етап – визначатиме рейтинг. Що більше балів, то краще. Максимум, який можна набрати, – 100 балів.
 
«Далі буде другий етап на загальні здібності, – пояснила Світлана Познякова. – Будуть визначатися математичні, вербальні та логічні здібності кандидатів. Третій етап – це буде психологічний тест, ну і нарешті співбесіда».
 
На кожну посаду керівника претендуватимуть десятеро найкращих. З них один сяде у крісло очільника прокуратури, ще троє залишаться його заступниками. А тим, хто набере найменше балів, доведеться шукати нову роботу. Адже приблизно дві третини відомств скоротять.
 
«Зараз у Львівській області працює 32 місцеві прокуратури включно із містом Львів, – зазначив перший заступник прокурора Львівської області Мирон Тиховський. – Має залишитись десять».
 
За даними представників ГПУ та Львівської обласної прокуратури, тестування пройшло без збоїв та порушень. Оприлюднити рейтинги обіцяють до кінця цього тижня.
Загалом, у Львові тест пройшло 2100 осіб із Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей.
Автор: Вікторія Іваськевич
Джерело: Захід.нет
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2426