Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2015

У Львові судитимуть вірменина, який взяв у заручники в'єтнамських нелегалів

     Двох нелегальних мігрантів, громадян В'єтнаму, захопив і незаконно позбавив волі 36-річний громадянин Вірменії, йдеться в повідомленні прокуратури Львівської області.
 
"Іноземець утримував чоловіка і жінку з 2 липня цього року у заздалегідь орендованому будинку на вул. Хоткевича у Львові, вимагаючи у родичів оплатити їх звільнення в цілому 7000 доларів США викупу", - сказано в повідомленні.
 
     Отримавши частину суми в розмірі 2000 доларів, вірменин відпустив одного із заручників і продовжував незаконно утримувати ще одну людину, однак 20 липня був викритий та затриманий правоохоронними органами. Квартиру, в якій утримувалася заручниця, правоохоронці взяли штурмом.
 
     Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 1 ст. 147 КК України (захоплення заручників), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
 
     По цій справі прокуратурою Сихівського району Львова затверджено і направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні.
 
     Нагадаємо, останнім часом в Європі різко загострилася ситуація з нелегальними біженцями з Африки, Близького і Середнього Сходу. За даними Єврокомісії, з початку 2015 року їх кількість склала близько 500 тис. чоловік.
 
     Наплив біженців привів до введення обмежувальних заходів низкою країн: Австрія та Німеччина посилили прикордонний контроль, Угорщина веде будівництво загородження на кордоні з Сербією та Хорватією, Хорватія перекрила рух на всіх дорогах, що ведуть до семи прикордонних переходів з Сербією.
 
     Як вважають в ООН, односторонні заходи щодо обмеження пересування між країнами Євросоюзу можуть погіршити становище мігрантів.
 
     З питань кризи міграції, викликаного нелегальним потоком біженців, глава Євроради Дональд Туск скликає екстрений саміт 23 вересня.
 
     В Україні ситуація з незаконною міграцією, на думку Держприкордонслужби, не є загрозливою – незаконні мігранти, які переміщуються з країн Центральної Азії в країни ЄС, рухаються через нашу країну транзитом.
 
Телеканал 112.UA 18.09.2015
 

кількість переглядів: 1982