Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2016

У Львові патрульного судитимуть за перевищення службових повноважень

Поліцейський безпідставно застосував сльозогінний газ до вуличного колядника
 
У Львові патрульний постане перед судом за перевищення службових повноважень. Прокуратура області 24 червня скерувала до суду відповідний обвинувальний акт. Правоохоронцю загрожує до 8 років ув’язнення.
 
Встановлено, інформує прес-служба прокуратури Львівської області, що в січні поточного року поблизу одного з ринків у Сихівському районі Львова поліцейський протиправно, без будь-яких підстав застосував до старшого чоловіка сльозогінний газ, використовуючи балончик «Терен-4М». Поліцейський спрямував струмінь аерозолю в очі, внаслідок чого потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.
 
Як уточнили ZAXID.NET у прес-службі прокуратури, випадок трапився в період Різдвяних свят (23 січня). «Старший чоловік ішов вулицею і колядував (не хуліганив), що, мабуть, і не сподобалося патрульному», – зазничила речниця прокуратури Львівщини Мар'яна Гайовська.
 
Тож патрульного підозрюють в перевищенні влади та службових повноважень (ч.2 ст.365 ККУ), також своїми діями він порушив і вимоги п.2 ч.3 ст.45 Закону «Про Національну поліцію».
 
Наразі патрульного, за рішенням Галицького районного суду м. Львова, відсторонено від займаної посади терміном на 60 днів, йому обрано запобіжний захід у виді передачі на поруки.
 
Санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом.
 
  • ZAXID.NET
 
 
 
 

кількість переглядів: 1597