Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2016

Прокуратура Львівщини викрила схему, за якою лісгоспи недоплачують мільйонні податки

12 Вересня 2016
 
 
 
Про це сьогодні розповів обласний прокурор Юрій Квяткіський на спільній нараді керівництва області, активістів та правоохоронців, – передає кореспондент ІА Дивись.info.
 
Він представив звіт роботи обласної прокуратури, в якому наголосив, що за останні місяці роботи в прокуратуру надійшло 394 звернення щодо незаконної вирубки лісів на Львівщині. Зокрема, активною була і громадськість – 41 звернення.
 
За словами Юрія Квятківського, 8 кримінальних проваджень передано до суду, притягнено до відповідальності 13 осіб. Станом на сьогодні у Львівській обласній прокуратурі перебуває 13 актуальних справ.
 
Юрій Квятківьский додав, що обласною прокуратурою було викрито схему ухиляння від податків з боку ДП Стрийський лісгосп. Він пояснив, що схема працювала наступним чином: Державне підприємство виконувало замовлення, а гроші надходили через приватні фірми. Відтак, держава недоотримала близько 10 мільйонів гривень податків.
 
Водночас, головний прокурор області додав, що таких підприємств на увазі у прокуратури є шість, але доведена схема лише по ДП Стрийський лісгосп. Нагадаємо, що на цій же нараді Дмитро Загарія, т.в.о. Начальника ГУ Національної поліції у Львівській області, розповів, що до поліції за 100 днів, протягом який громадськість, правоохоронці і влада більш ретельно контролюють ситуацію з вирубкою лісів, надійшло 364 заяви про незаконні вирубки. Серед іншого, за цим фактом відкрито 326 кримінальних проваджень.
 
 
 
 

кількість переглядів: 1704