Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2017

Прокуратура оприлюднила жахливі факти медичного обслуговування у в’язницях Львівщини

Прокуратура виявила суттєві порушення вимог законодавства у діяльності медичних частин установ виконання покарань області та міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській УВП №19.
Про це 27 березня інформує прес-служба прокуратури Львівської області.
Так, штати медичних частин Личаківської ВК № 30, Сокальської ВК № 47, Дрогобицької ВК № 40 та міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській УВП №19 недоукомплектовані. Вакантними залишаються посади лікарів – рентгенолога, фтизіатра, провізора, анестезіолога, отоларинголога, гінеколога, терапевта, що призводить до належної фахової та своєчасної медичної допомоги ув’язненим.
До прикладу, в Личаківській ВК №30, у зв’язку з відсутністю лікаря-психіатра, засуджені, які потребують психіатричної допомоги, позбавлені також можливості. У зазначеній установі відбуває покарання засуджений, якому через відповідне захворювання встановлено ІІ групу інвалідності терміном на 2 роки. Водночас, в умовах зазначеної виправної установи йому не забезпечено надання необхідної психіатричної допомоги. Лише після втручання прокуратури області засуджений одержав консультацію лікаря-психіатра і буде переведений до іншої спеціалізованої виправної установи Міністерства юстиції України, де йому буде надаватись адекватна психіатрична допомога.
Не в повній мірі отримують медичну допомогу в’язні, хворі на ВІЛ /СНІД. Так, встановлено, що у низці випадків упродовж тривалого часу засудженим не проводилися необхідні обстеження з виявлення у них ВІЛ-інфекції, що може призвести до несвоєчасного лікування таких хворих.
У переважній більшості виправних установ прокурорами виявлено ліки без сертифікатів виробника, з простроченим терміном придатності, або які є забороненими для реалізації, зберігання та застосування.
Поруч з цим, виявлено факти неналежного виконання лікарями міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській УВП №19 своїх службових обов’язків, що спричинило до смерті хворих в’язнів.
Вказане стало підставою для реєстрації двох кримінальних проваджень за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).
Загалом, за результатами проведених перевірок органами прокуратури Львівської області внесено сім вказівок, дві з яких керівництву Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, які перебувають на розгляді.
Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/03/27/prokuratura_oprylyudnyla_zhahlyvi_fakty_medychnogo_obslugovuvannya_u_vyaznytsyah_1068101
 

кількість переглядів: 2983