Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

Прокуратура продовжить розслідування крадіжки ділянки на Липинського, 27

Розслідування у кримінальному провадженні щодо вкраденої ділянки на вул. Липинського, 27 у Львові продовжуватиметься і після передачі землі назад в комунальну власність. Про це редакції «Наші гроші. Львів» повідомив начальник управління представництва інтересів держави в суді Прокуратури Львівської області Василь Гайворон.
Нагадаємо, ділянка на вул. Липинського, 27 раніше незаконно перейшла у власність Віталії Дяченко – племінниці депутата міської ради та співвласника компанії «Авалон» Григорія Козловського. Минулого тижня Львівська міська рада погодила повернення ділянки у власність міста. Віталія Дяченко сама звернулася до міської ради з пропозицією передати землю в комунальну власність. Відтак, з власницею укладуть угоду про пожертву. Під час голосування за це питання Григорій Козловський заявив про конфлікт інтересів.
Такі дії власниці ділянки та мерії, за словами прокурора Василя Гайворона,  засвідчили, що земля належить міській раді, а саме це один з ключових моментів, які прокуратура намагалась довести. Однак навіть після повернення ділянки в комунальну власність кримінальне провадження не закриють, а обіцяють покарати тих, чиї дії призвели до втрати містом ділянки.
«Слідству залишилося дати оцінку тим особам, внаслідок дій яких ця ділянка незаконно вибула з власності територіальної громади», − каже Василь Гайворон.
Крім того, прокуратура вважає, що міська рада має стягнути збитки, завдані бюджетові через безоплатне користування ділянкою.  За попередніми підрахунками, це – 1,8-2 млн грн.
«Міська рада має всі права і можливості стягувати ці кошти», − переконаний Гайворон.
Про незаконне привласнення ділянки з комунальної власності вперше написали «Наші гроші. Львів» в липні 2019 року. Землю на вул. Липинського, 27 отримали через шахрайство з оформленням власності під час продажу майна збанкрутілого ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Учасники схеми придбали з аукціону невеликий фінський будинок, а пізніше, через підставні іпотечні угоди, незаконно привласнили ще й землю під ним. Фігурантом оборудок також був Григорій Козловський, але тепер земля належить Віталії Дяченко.
Після публікації нашого розслідування прокурори відкрили кримінальне провадження, а вже у листопаді 2019 року суд наклав арешт на ділянку. Слідством встановлено, що вартість землі становить 1,3 млн грн. Наразі вона є під арештом.
 

кількість переглядів: 918