Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2021

Завдяки прокуратурі громаді повернуть землі водного фонду вартістю понад 71 млн грн, що знаходяться на території смт. Брюховичі

Шевченківський районний суд міста Львова задоволив позов обласної прокуратури про визнання недійсними рішення органу місцевого самоврядування, скасування договору оренди та повернення земельної ділянки загальною вартістю понад 71 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у липні 2015 року Брюховицька селищна рада прийняла незаконне рішення, яким надала в оренду ділянку з  розташованим на ній озером загальною площею близько 4,5 га без врахування того, що на останній розміщено водний об`єкт, який надано в оренду без земельних торгів та без погодженого паспорта ставка.

Окрім цього, при укладенні оскаржуваного договору одну частину ділянки орган місцевого самоврядування передав для влаштування зони відпочинку, а іншу – для будівництва кафе. Проте такі умови договору суперечать як вимогам законодавства, так і згаданому рішенню селищної ради, оскільки право будівництва кафе на частині спірної ділянки не передбачене, а така підлягала передачі лише для влаштування зони відпочинку.

Виявивши порушення законодавства, прокуратура скерувала до суду позов, який був повністю задоволений.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1186