Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Заволодіння бюджетними коштами під час капітального ремонту стадіону у Стрию – судитимуть організовану групу

За процесуального керівництва Львівської обласної та Стрийської окружної прокуратур завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи. Організатору та його виконавцям -  директору та головному інженеру підрядної організації інкриміновано шахрайство та службове підроблення офіційних документів (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачені заволоділи бюджетними коштами при капітальному ремонті стадіону «Сокіл», що знаходиться у місті Стрий.
 
Попередньо, в червні 2021 року, за результатами тендеру, між товариством та Управлінням освіти Стрийської міської ради було укладено договір про виконання робіт на вищевказаному об’єкті.
 
За результатами виконаних робіт, підрядник вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт та довідок про їх вартість. Зокрема було завищено їх обсяг та вартість.
 
Після погодження документів органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано майже 2 млн грн суб’єкту господарювання.
 
З метою захисту інтересів держави у кримінальному провадженні прокурорами заявлено позов про відшкодування завданих збитків.
 
Слід зазначити, що на ремонт стадіону були виділені субвенції з місцевого, обласного та Державного бюджетів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління СБ України у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 15