Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

У Львові засуджено двох учасників організованої групи, які обкрадали помешкання людей

За підтримання публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури двох учасників організованої групи визнано винними за фактами вчинення крадіжок (ч. 5 ст. 185 КК України).
 
Вироком суду організатора засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Одного із виконавців до 8 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурори в суді довели, що на Львівщині організована група  таємно проникала у помешкання та обкрадала людей. До складу складу групи увійшло троє львів’ян.
 
Організатор підшукував квартиру чи приватний будинок, власників яких не було вдома. Також підготовляв спеціальні пристрої для відчинення замків. Крім цього надавав вказівки учасникам групи з метою забезпечення оперативності та дотримання заходів конспірації.
 
Один із виконавців допомагав спільнику шукати коштовні речі, гроші та інші матеріальні цінності у помешканні. Інший – стежив за обстановкою на вулиці та корегували дії у разі повернення мешканців.
 
Після чого фігуранти втікали з місця події. Викрадене майно, грошові кошти розподіляли між собою та витрачали на власні потреби.
 
Загальна сума збитків яку обвинувачені заподіяли потерпілим становить понад 635 тис грн.
 
Усього доведено 6 епізодів протиправної діяльності організованої групи.
 
Під час обшуків у чоловіків виявлено та вилучено грошові кошти, ювелірні вироби, інше майно потерпілих, а також мобільні телефони із сім-картками та засоби для несанкціонованого відкривання дверей.
 
Додатково зазначимо, що матеріали стосовно ще одного виконавця виділені в окреме кримінальне провадження.
 
Досудове розслідування – Слідче управління Головного управління Нацполіції у Львівській області.
 
Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 40