Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

8 000 доларів США за організацію незаконного переправлення через державний кордон – підозрюють мешканця Львова

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 36-річному чоловіку. Йому інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану сприяв у незаконному перетині осіб через державний кордон України до Республіки Польща.

Для цього він за грошову винагороду пообіцяв чоловіку призовного віку виготовити документи, які дають підстави виїзду за межі України. Зокрема, підозрюваний мав надати пакет фіктивних медичних документів щодо наявності в нього захворювання. Останні мали стати підставою для зняття його з військового обліку.

В подальшому це давало йому змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Ціна такої послуги становила – 8 000 доларів США за пакет документів.

Слідчі дії тривають. Встановлюються усі причетні особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП у Львівській області, за матеріалами Управляння СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 85