Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Привласнив більш як 1 млн грн під час робіт на породному відвалі вугільної компанії – підозрюють підрядника

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору колективного підприємства. Йому інкримінують заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення офіційних документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 366,  ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний заволодів бюджетними коштами під час виконання робіт з першочергових невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації на об’єкті.
 
Мова йде про роботи, згідно договору підряду на породному відвалі однієї із вугільних компаній на території Сокальського району.
 
Чоловік, знаючи про наявність пільг з оподаткування, склав та видав акт приймання виконаних будівельних робіт, довідку про їх вартість та додаткову угоду до договору з неправдивими відомостями. Зокрема, зазначив про необхідність сплати замовником понад 6 млн грн, в тому числі податок на додану вартість в розмірі більше 1 млн грн. Однак від сплати останнього суб’єкт господарювання був звільнений.
 
Таким чином, підрядник незаконно заволодів вищевказаними коштами.
 
В подальшому фігурант провів фінансові операції з цими грошима та перевів їх на інші рахунки підприємства та контрагентів. А згодом зняв готівкою через банківські термінали, чим її легалізував.
 
Досудове розслідування здійснюють детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 23