Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2015

Прокуратура у судах вимагає стягнути із недобросовісних орендарів плату за користування землею громади

     Зокрема, прокуратурою Пустомитівського району здійснено вступ у розгляд районним судом цивільної справи в інтересах Сороки-Львівської сільської ради про стягнення з фізичної особи більше півмільйона гривень заборгованості з орендної плати за земельну ділянку площею 2,7 га.
     Встановлено, що, використовуючи вказану територію для обслуговування автомобільної стоянки, орендарем не сплачувалось жодних коштів до бюджету з 2010 року. Водночас, прокуратурою вирішується питання про розірвання договору оренди та витребування у судовому порядку із користування останнього зазначеної землі.
     Крім цього, прокуратурою району скеровано до господарського суду Львівської області позовну заяву в інтересах держави про внесення змін до договору оренди земельної ділянки площею 10 га, що був укладений між приватним підприємством та Пустомитівською РДА.
     Встановлено, що фірма, незважаючи на вимоги органу місцевого самоврядування, з березня 2014 року ухиляється від переоформлення зазначеного договору в частині збільшення розміру плати за оренду до 3% річних від грошової оцінки землі. Таким чином, підприємство продовжує сплачувати кошти за користування ділянкою у розмірі меншому, ніж це передбачено законодавством.
     З огляду на цей факт, прокурор вимагає зобов’язати орендаря привести зазначений договір у відповідність до закону та сплатити заборговані кошти до бюджету.

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2661