Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2015

Прокуратура продовжує оперативно реагувати на факти порушень законодавства про мобілізацію

     Прокуратурою Сихівського району Львова підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 43-річного мешканця міста, який ухилявся від призову за мобілізацією.
     Останній, отримавши повістку, без поважних причин у визначений час не прибув до Галицько-Франківського об’єднаного районного військового комісаріату.
     Судом затверджено укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості, та визнано вказаного громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією). Йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.
     Загалом, з початку дії Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” від 14.01.2015, затвердженого Законом України № 113-VIII від 15.01.2015, до судів скеровано уже 6 обвинувальних актів стосовно осіб, які ухилялись від призову за мобілізацією.
      На цей час триває розслідування у 68 кримінальних провадженнях за фактами вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, а також у 5 провадженнях за ч.1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).
 
 
 
 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2305