Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2015

На Львівщині винесено черговий вирок за ухилення від призову за мобілізацією

Вироком Старосамбірського районного суду Львівської області 44-річного громадянина визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України – ухилення від призову за мобілізацією.

Доведено, що чоловік, будучи військовозобов’язаним та придатним до військової служби згідно картки медичного огляду, отримавши у травні минулого року повістку з роз’ясненнями та вимогою прибути до Самбірського об’єднаного військового комісаріату, не з’явився у визначений час до місця призову. При цьому, причини своєї неявки засуджений не повідомив.

Відтак, 21 квітня останнього визнано винним у вчиненні даного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі. Водночас, на підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

Зазначимо, що на Львівщині зареєстровано 147 кримінальних провадження за ухилення від призову за мобілізацією, а також 10 - за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

Уже 8 обвинувальних актів скеровано до суду, по 5 з них винесено обвинувальні вироки (у т.ч. 1 - з реальною мірою покарання).

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 3672