Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2017

Прокуратурою Львівської області до суду скеровано обвинувальний акт відносно жителя Луганщини, який шахрайським способом набув право власності на нерухоме майно

За процесуального керівництва прокуратури області, у липні 2017 року до Сихівського районного суду міста Львова скеровано обвинувальний акт відносно жителя Луганської області, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.358, ч.4 ст.190, ч.1 ст.209 КК України (використання завідомо підробленого документа; шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах; легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

Встановлено, що вказана особа у березні минулого року, перебуваючи у м. Львові за попередньою змовою з невстановленими особами, подав одному із приватних нотаріусів підроблені документи для здійснення реєстрації за ним права власності на об’єкт нерухомого майна площею понад 230 м кв, власником якого була Львівська міська рада.

Для набуття права власності на зазначену нерухомість, зловмисник використав підроблені рішення та розпорядження органів місцевого самоврядування, а також органів влади. Саме на підставі, цих документів нотаріус провів реєстрацію права власності на вказане нерухоме майно на підозрюваного.

Уже через місяць шляхом укладення договору купівлі – продажу у того ж нотаріуса, зловмисником відчужено зазначену нерухомість, отриману злочинним шляхом.

Чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 230 тис грн., котра на даний час сплачена .

Зазначимо, що на незаконно набуте у власність приміщення накладено арешт.

Довідково: За вчинені кримінальні правопорушення луганчанину загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1693