Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Обласні прокурори провели семінар про проблемні аспекти розслідування кримінальних проваджень у сфері кібербезпеки

У Львівській обласній прокуратурі відбувся семінар на тему «Проблемні питання, які виникають під час розслідування кримінальних проваджень у сфері кібербезпеки».

«Кібербезпека є одним із пріоритетів у системі національної безпеки України. У зв’язку із швидким розвиток інформаційних технологій, кіберзагрози збільшуються і еволюціонують. Саме тому ми зібрались сьогодні, щоб обговорити проблемні питання досудового розслідування кримінальних проваджень у сфері кібербезпеки, а також окреслити алгоритми дій для їх ефективного вирішення», – зазначив заступник начальника Управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю обласної прокуратури Орест Чемний.

У заході взяли участь керівники окружних прокуратур, їх перші заступники, заступники, начальники відділів окружних прокуратур, а також прокурори, які здійснюють нагляд у формі процесуального керівництва, працівники профільних відділів апарату обласної прокуратури, керівний склад та оперативні працівники УПК у Львівській області Департаменту кіберполіції НПУ.

На семінарі обговорили особливості початку кримінального провадження щодо кіберзлочинів, їх виявлення та документування, а також труднощі, які можуть виникати під час досудового розслідування даної категорії проваджень.  За результатами обговорення, учасники наради визначили конкретні алгоритми дій, спрямованих на вирішення піднятих проблемних питань.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 141