Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2017

Прокуратура запобігла протиправному узаконенню об’єктів самочинного будівництва

Прокуратурою вживаються заходи до скасування незаконних судових рішень, які постановлені судами Львівської області та стосуються незаконного визнання права власності на об’єкти нерухомості та земельні ділянки.

Так, упродовж 2016 року органами прокуратури Львівщини в порядку моніторингу судових рішень, що розміщені у Єдиному державному реєстрі судових рішень оскаржено в апеляційному порядку 19 судових рішень, 15 з яких на даний час скасовано.

Зокрема, 23 та 24 січня 2017 року Апеляційним судом Львівської області скасовано 2 рішення Дрогобицького міськрайонного суду, якими задоволено позови громадян та безпідставно визнано право власності на самочинно збудоване нерухоме майно загальною площею 116 кв.м.

Апеляційний суд погодився з доводами апеляційних скарг прокурора про те, що судами першої інстанції, всупереч вимог ст. 376 Цивільного кодексу України, визнано за позивачами право власності на самобуди за відсутності будь-яких доказів набуття ними прав на земельну ділянку на законних підставах та прийняття об’єкта до експлуатації.

 

Пре-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1840