Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.01.2024

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон – підозрюваний львів’янин під вартою

За процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури повідомлено про підозру 64-річному львів’янину. Йому інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, у грудні цього року підозрюваний незаконно переправив через державний кордон поза пунктами пропуску чотирьох осіб призовного віку.

Свої послуги з переправлення він оцінив від 2 000 до 9 000 доларів США з особи. Кошти йому мали передати родичі військовозобов’язаних чоловіків, після потрапляння їх на територію Республіки Польщі.

Однак там останні були затримані співробітниками прикордонної служби сусідньої держави.

За клопотанням прокурора, затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Самбірського районного відділення поліції ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу 7 прикордонного Карпатського загону ДПС України та Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 650