Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2024

Організація незаконного переправлення через держкордон у якості волонтера благодійного фонду – у Львові викрито групу осіб

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом мешканцям Львівщини. Їм інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані, за попередньою змовою, пообіцяли незаконно переправити військовозобов’язаного чоловіка через держкордон України.

Для цього вони сприяли внесенню даних про нього до системи «Шлях» в якості волонтера від благодійного фонду. Останнє надавало йому право безперешкодного перетину кордону. Після чого чоловіки обіцяли також забезпечити безпосереднє перевезення свого «клієнта» через кордон.

Ціна такої послуги становила 4 600 доларів США.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБ України та Львівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 830