Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

За хабар судитимуть заступника одного із міських голів Львівщини та директора комунального підприємства

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови міської ради одного із міст Львівщини та директора комунального підприємства. Їм інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені вимагали «відкат» від приватного підприємця. Він займався постачанням піску на замовлення комунального підприємства, що перебуває у підпорядкуванні міської ради.

За гроші вони обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору і в оплаті за поставлений пісок. А також не створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором.

Всього посадовці одержали від підприємця 42 тис грн неправомірної вигоди – по 21 тис грн кожен.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 415