Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Незаконна порубка лісу зі збитками понад 2 млн грн – судитимуть учасників організованої групи

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох учасників організованої групи у незаконній порубці та перевезенні лісу (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Щодо третього члена – матеріали досудового розслідування виділено в окреме провадження у зв’язку з оголошенням в розшук останнього.

Слідством встановлено, що протягом червня-липня 2023 року обвинувачені здійснювали несанкціоновані порубки та перевезення деревини породи дуб та сосна на території природно-заповідного фонду Яворівського національного природного парку.

До складу організованої групи увійшли вальник (лісоруб), інспектор вищевказаного природно-заповідного фонду та львів’янин.

Зрубану деревину планували в подальшому реалізувати.

Такими діями державі було завдано 2,2 млн грн збитків.

Стосовно обвинувачених заявлено цивільний позов з метою відшкодування заподіяної шкоди.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 435