Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Заволодіння майже 2,5 млн грн під час будівництва газопроводу – судитимуть колишнього голову сільради та директора будівельної компанії

За процесуального керівництва прокурорів Червоноградської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови сільради та директора будівельної компанії. Їм інкриміновано заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що головою сільради було ініційовано проведення тендеру щодо будівництва підвідного газопроводу середнього тиску у населених пунктах Червоноградщини. Проте необхідності у вищевказаних роботах не було, оскільки ті були виконані ще декілька років тому.

За результатами тендеру у 2019 році було укладено договір з будівельною компанією. В подальшому, без проведення жодних робіт на об’єкті, підрядник вніс до відповідних актів неправдиві відомості. В свою чергу, голова сільради погодив та підписав неправомірні документи.

Внаслідок цього суб’єкту господарювання безпідставно перераховано з місцевого бюджету майже 2,5 млн грн.

За клопотанням прокурора на газопровід накладено арешт та передано в управління АРМА.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Червоноградського районного відділу УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 412