Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

Незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів – викрито мешканця Запорізької області

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 26-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та збуту бойових припасів та вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив незаконну схему збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території України.  

Підшукував потенційних покупців та реалізовував товар при особистих зустрічах. Оплату приймав готівкою. 

Правоохоронці провели оперативні закупки, зафіксовано незаконний збут підозрюваним зброї та боєприпасів. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання ним коштів за черговий збут боєприпасів.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено предмети схожі на ручні гранати, корпуси гранат різних типів із запалами до них, підривачі до гранат, гвинтівку, кулемет, магазини до гвинтівок, бойові припаси, а також грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, призначено ряд необхідних експертиз, встановлюються шляхи надходження зброї та причетність до злочину інших осіб.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 217