Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Ґвалтували малолітніх та виготовляли дитячу порнографію – двом мешканцям Запоріжжя винесено вирок

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Львівської обласної прокуратури суд визнав винними 48-річного та 45-річного мешканців Запоріжжя у зґвалтуванні та розбещенні неповнолітніх, а також виготовленні та зберіганні дитячої порнографії (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 4, 5 ст. 301 КК України, в редакції статей, які були чинними до 2019 року). Останнього також засуджено за одержання доступу до дитячої порнографії (ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Їм призначено покарання у виді 15 та 11 років позбавлення волі відповідно. Також кожного позбавлено права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов’язаною з роботою з дітьми строком на 3 роки.

Прокурори у суді довели, що чоловіки розбещували та ґвалтували малолітню дівчинку, знімаючи це все на відео. Потерпіла є дочкою одного з обвинувачених.

Окрім цього, 45-річний засуджений також вчинив розпусні дії та ґвалтував 9-річну дівчинку за згодою її матері, з якою також вступав у статевий акт на очах у дитини. Все це він знімав на відео, які потім зберігав на персональному комп’ютері.

Через свій вік та безпорадний стан потерпілі не могли чинити опір ґвалтівникам.

Також встановлено, що останній незаконно отримав в мережі Інтернет доступ до сайту з дитячою порнографією, звідки завантажував відеофайли та зберігав їх на ноутбуці.

До вступу вироку у законну силу чоловіки знаходитимуться під вартою.

Відомості про обвинувачених будуть внесені до Реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Кримінальне провадження відносно матері закрито у зв’язку із її смертю.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 281