Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

18 000 доларів США за організацію переправлення групи військовозобов’язаних до Республіки Польща – судитимуть киянина

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного киянина в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений разом зі спільником під час дії воєнного стану організували схему незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними до Республіки Польща.
 
Для цього було неправомірно внесено їх дані до системи «Шлях», що призовники є нібито перевізниками вантажів гуманітарної допомоги. Відтак, це давало їм змогу безперешкодно виїжджати за кордон.
 
Ціна такої послуги для групи з шести осіб становила 18 000 доларів США.
 
Протиправну діяльність припинено під час отримання його спільником другої частини заявлених коштів – 16 200 доларів США. Обвинувальний акт щодо останнього скеровано до суду раніше.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 22