Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Поширювали комуністичну символіку та підтримували рф у збройній агресії проти України – судитимуть трьох мешканців Львівщини

За процесуального керівництва Львівської обласної та Червоноградської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян України за фактами поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Також двом із них інкриміновано виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
Слідством встановлено, що двоє чоловіків та жінка протягом 2017-2023 років неодноразово поширювали через власні акаунти у «Однокласниках» публікації із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму.
 
Окрім цього, двоє обвинувачених у вищезгаданій соцмережі розповсюджували фото та відео матеріали, у яких заперечували та виправдовували збройну агресію рф, розпочату у 2014 році.
 
Зокрема, 49-річний чоловік зазначав, що українці – нацисти, а збройні сили рф прийшли врятувати населення країни, цим самим заперечуючи тимчасову окупацію територій України.
 
Окрім цього, інша обвинувачена поширила матеріал, в якому закликалось підтримувати росію, її президента та вказувалось, що війна рф проти України є «праведною».
 
Досудове розслідування – Управління СБУ у Львівській області та Червоноградське РВП Головного управління Нацполіції області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 29